Les Olivettes

Golfen

In Uzes vindt u een mooie negen holes-golfbaan (par 36) met een totale lengte van 2955 meter. De golfbaan is het hele jaar geopend. Bij Nîmes en Avignon zijn diverse achttien holes-banen. De golfcourse van Golfclub de Nîmes Campagne is een aanrader.

Wandelen

Het licht glooiende landschap leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Zowel voor geoefende wandelaars als zij die een uurtje erop uit willen trekken. In de omgeving zijn diverse wandelingen uitgezet, die goed staan aangegeven. Enkele routes lopen langs het huis. Nabij Marseille is het Nationale Park La Camargue, een waterrijk gebied met moerassen en graslanden waar prachtige wandelingen kunnen worden gemaakt. Het park staat onder andere bekend om zijn kolonie flamingo's, de enige plaats in Frankrijk waar zij in het wild leven.

Paardrijden

Er zijn in de omgeving van Uzes goede mogelijkheden om tochten te paard te maken. Nabij Uzes is een ezelfarm, die ook shows verzorgt. Voor meer informatie over deze mogelijkheden, kunt u terecht bij het goed geïnformeerde VVV in Uzes. Het natuurgebied gebied ten westen van Marseille, La Camargue, is vermaard om zijn witte paarden. Zij leven daar in het wild, maar er zijn ook diverse maneges en shows.

Wijnboerderijen

Wijnliefhebbers zitten in dit deel van Frankrijk goed. Bekende lokale wijnstreken zijn onder andere Tavel, Lirac en Pouzilac. In de directe omgeving zijn diverse wijncoöperaties waar wijn kan worden geproefd en gekocht. In de buurt vindt U onder andere Vignerons de Montaren-Serviers en Domain Chabrier Fils.

Brocante

Gedurende de zomermaanden (juni, juli en augustus) is er ieder weekend wel ergens in de regio een brocante-markt. Kleine marktjes worden vaak aangeduid als 'vide-greniers'. Zeer bekend is de meerdaagse brocantemarkt van Barjac, die ieder jaar met Pasen en medio augustus wordt georganiseerd.

Kunst

In het nabij gelegen dorpje Saint-Quentin-la-Poterie zijn allerlei kunstenaars gevestigd. Zoals de naam van het dorpje al doet vermoeden, is aardewerk er in allerlei vormen en maten te vinden.