Les Olivettes

Ligging

Les Olivettes ligt bij het gehucht Foussargues, op ongeveer 1120 kilometer van Utrecht, nabij het stadje Uzes. Dat is een gemeente in het departement Le Gard in de regio Languedoc-Roussillon. Het huis is landelijk gelegen, net buiten het dorpje, aan het einde van een doodlopend weggetje. Rust, ruimte en privacy kenmerken de ligging van Les Olivettes.

Vers brood en croissantjes haalt u bij de bakker in Montaren-et-Saint-Mediers, een dorpje vijf kilometer verderop. Even zover vindt u ook de Intermarché, gelegen aan de weg naar Uzes. De steden Avignon, Nîmes en Arles liggen allen op minder dan een uur rijden afstand. In een uur rijdt u naar het strand bij Montpellier en in anderhalf uur naar de kust bij Marseille.

De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Montpellier en Avignon. Vanuit Nederland kunt u met Transavia non-stop vliegen naar Aeroport Montpellier Mediterranee. Marseille heeft een grote, internationale airport. Op alle vliegvelden zijn diverse autoverhuurbedrijven. De trein kent, met name in de zomermaanden, een zeer snelle verbinding met de TGV, halte Avignon-TGV.